Basis principes online gokkasten

De basis van online gokautomaten is over het algemeen hetzelfde en is in de loop der jaren grotendeels gelijk gebleven. Bij iedere online gokkast is het de bedoeling dat je een aantal dezelfde symbolen op de spoelen krijgt om zo een winnende combinatie te vormen.

Op het display van de online gokkast vind je winlijnen, dit zijn lijnen waarop de matchende symbolen moeten verschijnen om een winnende combinatie te vormen. Het spelverloop van een online gokkast bestaat uit het selecteren van je inzet, het aantal winlijnen wat je wilt spelen en het laten draaien van de spoelen. Hoewel het aantal spoelen meestal drie of vijf is, kan het maximale aantal winlijnen sterk verschillen van gokkast tot gokkast.

 Wild Symbolen

Net als dat je bij het kaartspelletje ‘jokeren’ de joker kunt gebruiken als zijnde een andere kaart om een combinatie te completeren, heb je bij online gokkasten bepaalde Wild symbolen. Een Wild is simpelweg een speciaal symbool wat ieder ander symbool kan vertegenwoordigen en wat je gebruikt om de winnende combinatie op de juiste winlijnen te krijgen.

 Multipliers

Op veel online gokautomaten is het zo dat de Wild symbolen tevens een multiplier werking hebben. Wanneer je dan met behulp van een Wild symbool een winnende combinatie maakt, worden je winsten ook nog eens met een factor vermenigvuldigd. Op deze manier krijg je soms wel twee, drie, of vier keer het bedrag voor het maken van de winnende combinatie. Ten slotte is het zo dat Wild symbolen op online gokkasten vaak gebruikt worden om spelers toegang te geven tot de bonusspelletjes.

 Scatter Symbolen

Naast het Wild symbool is er nog een ander type symbool dat van pas komt bij het maken van winnende combinaties: het Scatter symbool. Het Scatter symbool is een symbool dat aparte regels volgt, want het hoeft niet per se op de winlijn te staan om winstgevend te zijn. Deze symbolen kunnen overal op de spoelen verschijnen om prijzen op te leveren, en hoe meer Scatters hoe hoger de prijs.

Het Scatter symbool wordt vaak gebruikt om de speler te verblijden met multipliers, Free Spins (een extra draaibeurt zonder kosten) en toegang tot de bonusronden. Scatter symbolen zijn vaak sterk gerelateerd aan het thema van de online gokkast, zoals een raceauto op een Formule 1 gokkast.