Hoe spelen

Fruitmachines trekken de gewone- en pleziergokker aan door de mogelijkheid om een hoge uitbetaling te krijgen voor een kleine investering. Het doel is om dezelfde symbolen op een lijn te krijgen door het draaien van wielen waarop de symbolen zijn aangebracht.

Omschrijving

Een fruitautomaat heeft drie ronddraaiende wielen met 22 posities per wiel aangeduid met symbolen. Elke keer dat er wordt gedraaid komen de drie wielen op een verschillende wijze tot stilstand met een selectie van de symbolen in het speelvenster. Bepaalde combinaties of symbolen in het speelvenster resulteren in uitbetalingen. De uitbetalingen voor de verschillende winnende combinatie’s zijn aangegeven in een raam aan de bovenkant van elke fruitautomaat.

Speelaanwijzingen

Om te kunnen beginnen met spelen, moet je geld in de machine deponeren. Om dit te kunnen doen moet je het soort bankbiljet selecteren (€5, €10, €20, €50, €100) aan de rechter kant van het fruitscherm. Je kunt kiezen tussen de verschillende bankbiljetten door te klikken op het juiste bedrag.

Nu je een keuze hebt gedaan, kun je het tegoed in de fruitmachine doen door te klikken op het “Voer bankbiljet in” gebied. Je moet een bankbiljet de fruitmachine zien ingaan. Dan kun je kiezen met welke munt je wenst te spelen – € 0.01, €0.05, of €0.10, €0.25, €0.50, 1€, 5€. Om de inzet te verhogen of te verlagen kun je op de linkerpijl- of de rechterpijlknop drukken, die zich aan de linkerkant van de fruitautomaat bevinden.

Nu je een tegoed hebt in de fruitautomaat en je een muntinzet hebt gekozen, is het aantal munten dat je ter beschikking hebt in de machine aangegeven in het “Credit” – veld boven aan de rechter hoek van de fruitmachine met een begininzet van een weergegeven in het “Inzetveld”. Bijvoorbeeld als je 20 euro tegoed hebt met de munteenheidselectie van 1 euro dan zul je 20 zien. Als je dan klikt op de rechter knnop van de muntkeuzeselectie (welke de muntwaarde verandert naar € 0.25) dan zul je zien dat het “Credit” – veld is veranderd naar 80.

Het “Inzetveld” laat het aantal munten zien dat je inzet bij het draaien. Merk op, dat het “Balance” – veld niet zal veranderen als je de munthoogte verandert omdat deze het bedrag aangeeft in euro’ s (niet in munten).

Nu je geld in de fruitautomaat hebt gedaan en een muntwaarde hebt gekozen kun je klikken op de “Bet one” [eerste inzet] knop met een maximum van drie keer hetgeen correspondeert met de maximum inzet van 3 munten. Sommige automaten zoals Flower Power of Forbidden Fruit staan tot 5 munten toe. Nu kun je beginnen met het draaien van de wielen door te klikken op de “Spin Reels” knop. Als je wilt spelen met het maximum aantal munten (3) per draaiing, kun je als alternatief eenvoudig klikken op de “Bet Max”knop welke er voor zorgt dat de wielen automatisch beginnen te draaien. Wanneer de wielen stoppen zal de uitbetaling afhangen van de tabel van winnende combinaties, bovenaan elke machine. Alle credits die je wint zullen worden aangegeven in het betalingsveld.

Bij het plaatsen van de volgende inzet zullen de tegoeden in het betalingsveld worden toegevoegd aan je eigen tegoeden. (min de inzet welke is aangegeven in het “inzetveld”).

Om de tegoeden in de automaat in te wisselen in regulier geld, druk op de knop “Cash out”. Om het soort fruitautomaat waarop je speelt te veranderen, moet je klikken op de fruitautomaat in de menustrook voor de automaat waarop je wilt spelen. Als je het automaattype verandert, blijven je tegoeden en je muntinzet onveranderd.

Als je omschakelt naar een automaat die niet kan spelen met dezelfde waarde van munten, dan zal de hoogte ervan veranderen, maar het tegoed blijft gelijk. Als je van een hogere muntwaarde naar een lagere muntwaarde gaat in het spel zullen alle overblijvende munten terug worden geplaatst in jouw BALANCE – veld.

Opmerking:Je kunt alleen van automaat veranderen als je hand klaar is, dat is als de “Inzet” knoppen actief zijn.